Elérhetőség

  • 7400 Kaposvár, Iparos utca 4.
  • 82/527-260 
  • info@1mcm.hu
  • www.1mcm.hu

Bemutatkozás

KARL SCHULTES, A KAPOSVÁRI CUKORGYÁR KORÁBBI ELNÖK VEZÉRIGAZGATÓJA ÉS HORVÁTH ÉVA, VEGYÉSZ- ILL. KÖRNYEZETVÉDELMI SZAKMÉRNÖK 1998-BAN ÚGY DÖNTÖTT, HOGY SZAKÉRTELMÉT, TEHETSÉGÉT ÉS ELKÖTELEZETTSÉGÉT A HAGYOMÁNYOS ÉS SPECIÁLIS CUKORFAJTÁK CSOMAGOLÁSÁRA ÉS FORGALMAZÁSÁRA SZAKOSODOTT KISVÁLLALKOZÁS ELINDÍTÁSÁVAL TESZI PRÓBÁRA. AZ AKKORIBAN EGY KAPOSVÁRI LAKÓTELEPI BÉRELT GARÁZSBAN BEINDULT VÁLLALKOZÁS NAPJAINKRA JELENTOS CUKORVÁLLALATTÁ NŐTTE KI MAGÁT.

IGAZ, EHHEZ HOZZÁJÁRULT A 140 ÉVES KÖLNI SZÉKHELYU PFEIFER & LANGEN CÉGCSOPORT 51%-OS TULAJDONSZERZÉSE IS 2001-BEN. A CÉG 18 ÉVES TÖRTÉNETE LÁTVÁNYOS: AZ ELSŐ ÉVBEN KÉT ALKALMAZOTT CSOMAGOLTA A CUKROT, MA TÖBB MINT FÉLSZÁZ HELYI DOLGOZÓNAK NYÚJT BIZTOS MEGÉLHETÉST A CUKORMANUFAKTÚRA.

A Manufaktúra üzleti célja, hogy a háztartási cukor mellett minél nagyobb piaci részesedést szerezzen a cukorspecialitások forgalmazása terén is. Ezek a részben kézi csomagolású termékek – a gazdaságostól a prémium minőségig – európai színvonalú munkakörülmények között készülnek. Az alapítók szakértelme és sikeres üzletpolitikája révén ma a cukormanufaktúra több mint 35.000 tonna cukorterméket értékesít a régióban, árbevétele pedig meghaladja a 7 milliárd forintot.