Elérhetőség


Bemutatkozás

Cégünk 1998. óta foglalkozik fagyasztott pékáru készítésével. A Pek-Snack Kft. az évek folyamán egy olyan nemzetközi vállalattá lépett elő, amely a mai napig teljes egészében magyar tulajdonban maradt.

Az egykori 600 m²-es kisüzem a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mára 6000 m²-es gyárrá nőtte ki magát, amely az elmúlt időszak több száz millió forintos beruházásainak köszönhetően Magyarország egyik legkorszerűbb sütőipari üzemévé vált. 1999-ben indult el a horvátországi piac meghódítása, ahol vállalatunk a fogyasztók szavazatai alapján 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben is elnyerte a SUPERBRANDS minősítést termékei valamint szolgáltatásai elismeréseként.

Hisszük, a siker kulcsa a folyamatos alkalmazkodásban, fejlesztésekben rejlik. Talán ennek a szemléletnek is köszönhetően forgalmunk a válság ellenére is évről évre növekszik, termékeinket pedig jelenleg három országban, összesen több mint 1800 látványpékségben kínálják partnereink frissen sütve.

Központ

Pek-Snack Kft. központja a Somogy megyei, gyógyvizéről méltán híres Igal külterületén található, a dombság egyik gyönyörű, zöldlombú fákkal körülvett erdejében.

Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatunknak Igal várossá válásában – mint a környék legnagyobb foglalkoztatójának – nélkülözhetetlen szerepe volt. Dolgozóinkat a környező településekről saját autóbuszjáratunkkal szállítjuk munkába és haza. Vállalatunk jelenleg több mint 250 embernek ad munkát csak Magyarországon, és ebben a számban nincsenek benne a franchise partnereinknél foglalkoztatottak.

Munkatársaink színvonalas, kulturált körülmények között töltik munkaidejüket, és jó kereseti lehetőséget biztosítunk számukra.

Gyártás

Pek-Snack saját 6000 m2-es igali gyára 1998 óta látja el a jelenleg több mint 1400 magyarországi és csaknem 400 horvátországi franchise partnerét fagyasztott pékáruval.

2010 októberében fejeződött be egy 700 millió forintos beruházásunk, amelynek keretén belül világszínvonalúvá fejlesztettük a gyártástechnológiát, és bővítettük a kapacitást. Számítógép által vezéreltté vált a termelés, valamint integrált vállalatirányítási rendszert vezettünk be.

A gondosan megválogatott alapanyagok, a legmagasabb fokú minőségellenőrzési és élelmiszer-biztonsági előírások (ISO 22000, IFS), munkatársaink magas szintű szaktudásával együttesen eredményezik termékeink kiváló, megkérdőjelezhetetlen minőségét.

Nemzetközi Élelmiszer Szabvány, IFS

Jelentése: International Food Standard – Nemzetközi Élelmiszer Szabvány

Már 2005 óta alkalmazzuk az IFS szabványt, amely az élelmiszerbiztonság és a gyártók minőségi színvonalának egységes ellenőrzését szolgálja. Az összes, mezőgazdasági termékekkel kapcsolatos, élelmiszert feldolgozó gyártási folyamatban alkalmazható.

A HACCP alapelveire épül, alkalmazásával az élelmiszerbiztonságon felül nagy szerepet kap a minőség, a vevőknek való megfelelés. Ebben a rendszerben lényeges az előállított pékáru nyomon követése. A vásárlói visszajelzések alapján nem csupán hibajavítást kívánunk végezni, hanem a kapott információ felhasználásával olyan péksütemények előállítására törekszünk, amelyek vevőink igényeit teljes mértékben képesek kielégíteni.

Minőségi politikánk

Minőségi politikánk alapja hitvallásunk, amely szerint a minőség nemcsak cél, hanem a legfontosabb eszköz is. Termékeink minősége sokféle követelménynek, az érvényben lévő jogszabályoknak, rendeleteknek, a fogyasztói elvárásoknak, valamint az élelmiszerbiztonsági szabályoknak kell, hogy megfeleljen. Törekszünk arra, hogy a vállalat minden szintjén a minőségközpontú szemlélet és felelősségérzet napi gyakorlattá váljon. E törekvés megvalósításához szükségesnek éreztük az MSZ EN ISO 22000 szerinti minőségirányítási rendszer és az IFS Nemzetközi Élelmiszer Szabvány bevezetését és működtetését. Dolgozóink a megfelelően szabályozott gyártási és a jogszabályokat mindenben kielégítő higiéniai gyakorlat, valamint az élelmiszerbiztonsági és környezetvédelmi előírások szem előtt tartásával végzik munkájukat, hogy termékeink mindenkor biztonsággal fogyaszthatók legyenek, és kielégítsék vásárlóink igényeit. Termékeinket pontosan meghatározott körülmények között, rendszeres ellenőrzés mellett állítjuk elő, a gyártás utolsó fázisaként fémdetektoron haladnak keresztül, és ezt követően kerülhetnek raktározásra. A biztonságos és törvényes élelmiszer előállítást és kiszállítást a HACCP rendszer működtetésével biztosítjuk.

A termelési folyamatban résztvevő munkatársakat bevonjuk a minőséget javító változások megvitatásába, és kiértékeljük észrevételeiket. A rendszer felelősségteljes működtetéséért mindenki egyéni felelősséggel tartozik. Szoros kapcsolatot tartunk fenn fogyasztóinkkal, annak érdekében, hogy folyamatosan tájékozódni tudjunk igényeikről és elvárásaikról. Az állandó, magas szintű minőség biztosítása érdekében fontosnak tartjuk a franchise partnereinkkel való rendszeres és megfelelő szintű kommunikáció fenntartását, illetve beszállítóink, alvállalkozóink állandó felügyeletét, valamint a megfelelő kapcsolat biztosításával bevonásukat a folyamatos fejlesztésbe. Péksüteményeink állandó minőségét a Pek-Snack védjegy garantálja.

Környezeti politikánk

Alapvető értékként fogadjuk el a szűkebb és tágabb környezetünk hatékony védelmét, amely cégünknél nemcsak a szavak, hanem a tettek szintjén is megjelenik.

Vállalatunk központja, gyáregységünk saját szennyvíz előkezelő teleppel rendelkezik, így a közösségi hálózatba már csak tisztított szennyvizet juttatunk. A keletkező hulladékot szelektíven gyűjtjük, külön a veszélyes, a papír és a fémhulladékot. Saját veszélyes hulladék tárolóval és papírtömörítő berendezéssel rendelkezünk. Gépjármű flottánkat kizárólag saját autómosónkban tisztítjuk, ahol az olajszeparátor és az iszapfogó által megtisztított vizet egy nyárfákkal sűrűn beültetett meghatározott területre eresztjük, biológiai tisztítással zárva a folyamatot. A gyártás során, a fagyasztó rendszer működése közben keletkező hulladék hőt használati melegvíz előállítására alkalmazzuk.

A vállalat vezetésének környezettudatos felfogását igyekszünk átültetni a mindennapos működésbe, így évente egy alkalommal a cég összes dolgozója részt vesz egy „környezettudatos életszemlélet” oktatáson.

Társadalmi felelősségtudat

A társadalmi felelősségtudat áthatja az egész vállalati kultúránkat. Meggyőződésünk, hogy működésünknek nem egyetlen célja a profittermelés. Felelősséggel tartozunk munkatársaink, partnereink, fogyasztóink valamint szűkebb és tágabb környezetünk iránt egyaránt.

Dolgozóink számára minőségi munkakörülményeket, kellemes légkört és az átlagnál magasabb jövedelmet igyekszünk biztosítani. Gépkocsival nem rendelkező kollegáinkat saját buszjáratunk szállítja munkába és haza. Fontosnak tartjuk a vállalaton belül emberi kapcsolatok ápolását, ennek érdekében sokrétű közösségépítő tevékenységet folytatunk. Ilyen például a minden évben megrendezésre kerülő majális.

Széleskörű szponzorációs tevékenységet is végzünk. Csak néhány példát megemlítve, a Pek-Snack névadó főtámogatója Magyarország egyetlen független futball utánpótlás csapatának, a kaposvári Mézga-Pek-Snack Fociovi-Focisuli Clubnak. Ennek is köszönhetően a klub keretein belül százhúsz, nagy részében nehéz sorsú gyermek kap lehetőséget a sportolásra. Az egészséges életmód támogatásában azonban nem álltunk meg itt, a 2011-es évtől a Pek-Snack a nemzetközi hírű Balaton-átúszás egyik főszponzora.