Elérhetőség

  • 8719 Böhönye, 894. hrsz.
  • 85/322-198
  • www.balatonkertesz.hu

Bemutatkozás

A BALATON-KER-TÉSZ Szövetkezet 2003-ban alakult Somogy megyei gyümölcstermesztők összefogásával.  Az elmúlt 15 évben  a régió meghatározó gyümölcs-zöldség értékesítő termelői szerveződése lett.          

Tagjai  Somogy, Zala, Veszprém, Tolna és Baranya megyéből vannak.   Termék palettája széles , legjelentősebb termékei a dió, kajszibarack, körte, alma , meggy – e mellett még 7 féle gyümölcs  terem.  Működési terülte több megyére kiterjed ezért telephelyes rendszert hozott létre. Így a tagok a hozzájuk legközelebb eső telephelyre tudják az árut szállítani ahol  a hűtőházakban egységes terméket hoznak létre belőle és így kerül a piacra az áru. A szövetkezet legfontosabb célja , hogy a tagok által termelt termék a lehető legmagasabb áron legyen értékesítve. Szervezi és segíti a tagok telepítési munkáit valamint szaktanácsadást nyújt termesztéstechnológiai kérdésekben .  Minőségbiztosítási rendszert üzemeltet G.G. amely az aktuális vevői elvárásoknak  megfelelően aktualizált.  Az évek óta működtetett iskola gyümölcs rendszer egyik legnagyobb beszállítója az országban.          Tagi árbevétele alapján is jelentős szervezet a magyar TÉSZ-ek körében.  (árbevétel: 2017. év 2,9 milliárd ft)

Tagjai elsőgenerációs gyümölcstermesztők  akik nagy elhivatottsággal dolgoznak ebben a sok extrémitásnak kitett ágazatban. Az összefogás szükségszerűsége minden termelő számára  egyértelmű , hisz fejlődni és tovább fennmaradni csak így lehet.  A piaci igények  elvárásainak   a tagok csak ebben az integrációban tudnak eleget tenni és  megfelelni a vevői elvárásoknak.  A szövetkezet az országos szakmai szervezetekben vezető szerepet tölt be.    Kiemelt célja a vezetésnek , hogy minden olyan kezdeményezésben részt vegyen a szövetkezet ami a gyümölcstermesztési ágazatot segíti. Így a klaszter  nyújtotta lehetőségekre is nyitottak valamint az itt folyó munka aktív részesei kívánnak lenni.