Elérhetőség

  • 7400 Kaposvár
    Izzó utca 9.
  • 82/529-140 
  • info@fino.hu
  • www.fino.hu

Bemutatkozás

A FINO-FOOD Kft., a kaposvári tejüzem 2006-ban kezdte tejfeldolgozó tevékenységét a somogyi megyeszékhelyen. A korábbi tejüzem épületét átépítve, felújítva indult a termelés, amely ma mintegy 130 főnek ad munkát. A telephely ISO, HACCP és magas szintű IFS élelmiszerbiztonsági minősítéssel rendelkezik.

Közepes vállalkozásként teljesen magyar tulajdonban van, egy család irányítása alatt áll. Az eddigi évek sikeres működésének köszönhetően árbevétele évről-évre növekszik, 2010-ben elérte a 6 milliárd forintot. A helyi kis boltok mellett olyan nagy üzletláncoknak értékesíti tejtermékeit, mint a Match, Auchan, Cora, Tesco, Lidl, vagy a Metro. A Fino-food Kft. évek óta részt vesz az iskolatej programban, amellyel a gyermekek egészséges táplálkozásra nevelésében segít. Az egészséges életmód és a sport támogatásaként a vállalat az idei szezonban névadó szponzora lett a kaposvári férfi röplabda csapatnak.
Legújabb termékeik a dobozos ESL tej, valamint a két ízben kapható vajkrém, és a három ízben elérhető szendvicskrém. Egyes partnereiknek saját márkás termékeket, például tejet és tejfölt gyárt. A dobozos, ESL tejük gyártásához 2008-ban mintegy 1 milliárd forint értékű beruházást hajtottak végre, melyhez Európai Uniós támogatást is elnyertek. Az ESL hosszú szavatossági idejű tejük a kíméletes feldolgozásnak köszönhetően hosszabb ideig eltartható, mellette pedig megmaradnak a tejben az egészség szempontjából fontos összetevők, és a finom tejíz. Legújabb technológiai fejlesztésként egy savósűrítő berendezést üzemeltek be, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében valósult meg a beruházás. A vállalkozás a Mezőgazdasági Termékek Értéknövelése című pályázaton 50 százalékos támogatáshoz jutott.

A Klaszter Bizottság elnöke a Fino Food ügyvezetője, Egyed Linda.