Elérhetőség

  • 7400 Kaposvár
    Pécsi utca 67-69.
  • +36-82/502-400
  • kometa@kometa.hu
  • www.kometa.hu

Bemutatkozás

A Kométa egyike a hazai húsipar legnagyobb szereplőinek, 2015-ben több, mint 30 milliárd Forint forgalmat bonyolítva. A vállalat évente 35 000 tonna húst dolgoz fel, melyet a hazai piacon értékesít, illetve a világ mintegy 20 országába exportál.

Kaposvári székhelyén és a fővárosi telephelyén közel 700 főnek ad munkát. A Somogyi régió egyik legnagyobb foglalkoztatójaként kiemelt figyelmet fordít a kiváló magyar szakemberek alkalmazására, fejlesztésére és motivációjára, akik hozzájárulnak a kiváló minőségű termékek fejlesztéséhez, gyártásához.

A Kométa beruházásainak összértéke az elmúlt 10 évben meghaladta a 8 milliárd forintot, megújult a szalámi érlelő, bővült a vágóhíd kapacitása és a csomagoló üzemegységben is jelentős fejlesztések történtek, valamint a vállalat saját szennyvíztisztítója is átadásra került.

A cég szigorú minőségbiztosítási-politikát folytat már a saját sertéstelepen tartott állatok tartásától és feldolgozásától kezdve az asztalra kerülés pillanatáig. Az ISO 9001:2008, a HACCP és a BRC rendszerek alkalmazásával garantálni tudja, hogy termékei a legmagasabb fokú élelmiszer-biztonságot nyújtsák fogyasztóinknak.

Kiemelten minőségi és főként magyar forrásból származó (ennek jelentős részét képezik a saját sertéstelepről származó sertések) sertéshúst dolgoz fel, szigorúan ellenőrzött körülmények között.

A Kométa, mint felelős élelmiszeripai gyártó folyamatosan fejleszti termékeit annak érdekében, hogy azok minél magasabb minőségű és táplálkozás élettani értékű termékek kerüljenek a fogyasztók asztalára.

A vállalat kiemelt figyelmet fordít a korszerű táplálkozás elősegítésére, ezért csak és kizárólag minőségi alapanyagokat használ, termékei feldolgozásához.

Fejlesztései eredményeként a Kométa termékei kiválóan beilleszthetőek az egészséges és változatos étrendbe.

A Kométa kiváló minőségű termékei kiemelkedően magas hústartalmúak, glutamátmentesek, szójamentesek, gluténmentesek és a termék típustól függően laktóz-, és tejfehérje mentesek is.

2016 őszétől a Kométa Mindennap finom! termékcsalád kizárólag friss húsból készül és új, innovatív csomagolásban kerül a polcokra, valamint bevezetésre kerül a magyar piacra a Pedranzini olasz termékcsalád a Kométa által fémjelezve, mely megfizethető áron, kitűnő minőségben a különlegességek és Itália ízeinek kedvelőit célozza meg.

A Kométa aktív szerepet vállal az egészséges táplálkozás és életmód elősegítésében, tagja a TÉT platformnak, csatlakozott az OÉTI StopSó elnevezésű Nemzeti Sócsökkentő Programjához, amelynek célja a lakosság magas sóbevitelének csökkentése és aktív részese az ágazati kommunikációnak.

A Kométa márka többszörös Magyar Brands és Superbarands, valamint Business Superbrands díjas. A vállalat birtokosa a Hazai feldolgozású termék védjegynek.

A Kométa termékek jellegzetes, harmonikus íz-világukkal különlegessé és változatossá teszik a mindennapi étkezéseket.